Kehityksen seuranta

Euran Pallon yhtenä toiminnan periaatteena on luoda lapsille ja nuorille kehittävää jalkapallotoimintaa positiivisessa kasvuympäristössä, jossa jokainen lapsi pystyy saavuttamaan oman huippunsa jalkapalloilijana. Kehitykseen, niin fyysiseen, tekniseen, taktiseen kuin henkiseenkin vaikuttavat monenmoiset tekijät aina geeniperimästä joka päiväisiin elämätapoihin asti jne. Jalkapallo on urheilulaji, jossa on mukana objekti nimeltä pallo. Euran Pallon pyrkiikin seurana tarjoamaan, sekä teknisten lajitaitojen kuin fyysisten liikuntataitojenkin säännöllistä kehittymisen seurantaa.

Teknisiä lajitaitoja mitataan aina kaksi kertaa vuodessa seuran taitotapahtumissa, jotka sijoittuvat kevääseen ja syksyyn. Taitoja mitataan Suomen Palloliiton lanseeraamilla taitokilpailulajeilla, joita ovat mm. ponnauttelu, pujottelu, syöttöseinä, kuljetus-laukaus, pusku, pituuspotku ja kuljetus-keskitys. Jokaisesta suoritetusta lajista pelaaja saa aina tietyn ajan tai pisteytyksen, joka lopulta muunnetaan ajaksi. Lopuksi kaikkien suoritettujen lajien jälkeen saadaan lopullinen yhteisaika, joka kertoo millä tasolla pelaaja on taidollisesti omassa ikäluokassaan. Mikäli pelaaja on teknisesti taitava ja kehittynyt, niin hän voi saada, joko pronssisen, hopeisen tai kultaisen taitomerkin.

Mikäli pelaaja menestyy hyvin seuran omissa Taitotapahtumissa, niin hänellä on mahdollisuus osallistua Satakunnan piirin taitokilpailuihin ja mikäli pelaaja menestyy näissäkin kilpailuissa, niin tällöin on mahdollista osallistua koko Suomen valtakunnallisiin taitokilpailuihin, jonne kokoontuvat koko Suomen taitavimmat jalkapallojuniorit.

Jalkapallon lajitaitojen teknisen kehittymisen seurannan lisäksi, myös fyysistä seurantaa tulee painottaa säännöllisesti. Jalkapalloilijoiden fyysinen testaus keskittyy useimmiten nopeuteen, kestävyyteen, ketteryyteen, liikkuvuuteen tai voimaan. Euran Pallo ei ole vielä aloittanut koko seuran yhteistä fyysisen kehityksen seurantaa, jota mm. Sami Hyypiä Akatemiassa ja muissakin seuroissa jo toteutetaan, mutta tulevaisuudessa säännöllinen fyysinen kehittymisen seurantakin on varmasti mahdollista myös täälläkin.

Fyysistä testausta tulisi myös suorittaa ennen varsinaista kilpailukautta (kevät) ja myös ennen tulevan uuden harjoituskauden alkua (syksy). Myös kesken kilpailukaudenkin testaaminen on suotavaa, koska tämä antaa lisää faktaa valmentajille pelaajien sen hetkisestä fyysisestä kuntotasosta kesän kovien pelien kynnyksellä.

Testaamista ja yleistä kehittymisen seurantaa ei tehdä vain pelkästään testaamisen takia, vaan perimmäisenä ajatuksena on saada sen hetkisiä faktoja pelaajasta, jotta valmentaja pystyy antamaan suoraa palautetta tälle suorituksista, sekä ennen kaikkea myös ohjeistamaan pelaajaa tekemään myös omalla ajallaan suorituksia ja harjoitteita, jotka kehittävät jotain pelaajan puutteellista ominaisuutta tai vahvistavat jotain pelaajan vahvuutta.Euran Pallo Ry

Postiosoite:

Eurantie 33 

27510 Eura


Käyntiosoite:
OP-Areena

Nummentie 28

27500 Kauttua

toimisto@euranpallo.fi