N1, Naisten Nelonen

EuPa - KaaPo/2  3 - 3

Eura, Wembley N

Torjuntavoitto

Kuten ennakossa olikin hiukan mainintaa, niin ei ihan täydelliset ollut pelin lähtökohdat. Alkujaan tiedettiin vastustajan pitävän kaukolaukauksista ja ne ovat laadukkaat ja näin tarkoitus oli tukkia keskusta, sekä blokata laukaukset, laidoissa saisi pyöriä. Puolustajapulasta myös kärsittiin, joten päätettiin lähteä vielä hyvin hyökkäysvoittoisella peliryhmitelmällä ja tukahduttaa vastustajan pelinrakentelu jo heti ylhäältä. Nämä olivat siis suunnitelmat ja suunnitelmaksi jäi, toteutus ei tapahtunut. Vastustaja teki 3 maalista 2 kaukolaukauksella ja pitkin peliä pääsivät usein laukomaan rankkarialueen ulkopuolelta. Prässimme ei ollut ollenkaan tiivis ja pääsivät tulemaan helposti ohi. Näin eka puoliaika menikin täysin puolustettaessa ja meni tovi aikaa, ennenkuin pääsimme edes puolenkentän yli. Osa syynä oli ihan outo pelijärjestelmä, jossa pelaajat eivät omaksunut roolejansa. Hiukan pelikuvan vastaisesti pääsimmekin 1-0 johtoon Iitun komealla laukauksella. Vaikka hiukan pääsimmekin pelin juoneen mukaan, niin vastustajalla oli pallonhallinta ja pelinkuva pysyi aikalailla samanlaisena. Me otettiin vastaan. Kaapo pääsikin tasoihin, kun keskelle unohtui vastustajan hyökkääjä, joka varmasti siirsi pallon uuden maalivahtimme Janeten ohi. Tästä hetkeä myöhemmin Kaapo meni mahdollisesti sarjan komeimmalla kaukolaukauksella, joka meni aivan ylänurkkaan, 1-2 johtoon.
Vähän oli jatkuvasti se tunne, että roikuttiin perässä. Puolustuslinjamme joutui kovaan paineeseen ja varsinkin Iitu ja Peppi siivosi kovalla prosentilla palloja meidän puolustuksessa ja maalivahtimme Janette teki muutaman hienon torjunnan. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa tuli oikea pukukoppi maali, jossa Nepi tasoitti pelin 2-2. Tämä oli pelinkulun kannalta todella tärkeä maali, sillä tulimme peliin takaisin mukaan ja pääsimme heti tauolle.

Toinen puoliaika oli paljon tasaisempi ja molempiin päihin luotiin tilanteita kärkimatsin tavoin. Nepi sai pystysyötön ja molemmat, Nepi ja vastustajan maalivahti, lähtivät pelaamaan palloa, jossa molemmat olivat samaanaikaan. Nyt Nepi oli vahvempi ja maalivahdin kaatuessa, niin Nepi sai kurottua pallon, potkaisemalla sen tyhjään maaliin, 3-2 johtoon. Tämän jälkeen siirryimme tutumpaan pelimuotoon, koska ennen tätä oli usein sekaannuksia omassa puolustuspelaamisessa. Tutummalla muodolla saimme enemmän pallonhallintaa ja se loikin Nepille paikan siirtää meidät 4-2 johtoon, mutta ylärimaan napsahti.

Vastustajallakin oli kulmasta ylärimaan pusku ja muistakin puolittaisia paikkoja, edelleen ne kaukolaukaukset olivat pahimmat. Sellainen sitten tuottikin tuloksen 81 minuutin kohdalla, jolla tulivat tasoihin.

Sen verran epävarmat olivat pelin lähtökohdat, paljon kompromisseja jouduttiin tekemään, niin tasapelikin tuntui torjuntavoitolta, vaikka harmittaa menetetty johto.

Uusina pelaajina nähtiin tositoimissa maalivahtimme Janette, sitten keskikentällä Emmi, sekä laiturina/hyökkääjänä Siiri.

Tästä on taas hyvä jatkaa seuraavaan peliin, joka onkin jo heti tiistaina TPS vastaan Turussa.

3 - 3

KaaPo/2
(2-2)
27'MaaliVäinölä Iida-Maria
30'MaaliLinnavalli Selma
32'MaaliEklund Outi
47'MaaliLaurila Neea
53'MaaliLaurila Neea