N1, Naisten Suomen Cup

EuPa - Apassit  3 - 4 RL

Eura, OP-Areena TN

Jalkapallon draamaa parhaimmillaan!

Vastustajista ei tiedetty paljon mitään, joten keskityimme omaan toimintaan. Lähtökohtahan oli, että Apassit pelaavat kolmosta ja me nelosta, sekä he olivat ylivoimaisia ollut edellisellä kaudella nelosen sarjassaan. Ottelupalaverissa painotettiin selustan puolustamista ja keskusta tiiviinä. Pallollisena ollaan rohkeita ja uskalletaan syötellä, ettei vain roiskita.

Peli lähti lupaavasti liikkeelle. Heti ensimmäisellä minuutilla 2 maalintekopaikkaa, joka nostikin varmasti pelaaajissa itseluottamusta. Mutta sitten 5 minuutilla vastustajan toppari antoi pitkän puolustuksemme selustaan ja sieltä puolittainen läpiajo, rankkarialueella syöttö poikittain maalille ja täysin vapaa pelaaja sai pistää pallon tyhjiin. 0-1 vastustajalle. Tässä vaiheessa valmentaja sadatteli, että eikö juuri ottelupalaverissa painotettu selustan puolustamista. Tätäkö tämä tulee olemaan loppupeli, pitkä selustaan ja olemme helisemässä. Pienen lamaannuksen jälkeen alkoi taas peli kulkemaan. Selustan puolustaminen parani kokoajan pelin edetessä. Vastustaja liikutteli hyvin palloa omalla puolusalueella ja ei päästy prässillä oikein ihan kiinni, mutta toisaalta taas toinen teemamme, että keskustassa ei ole tilaa, toimi hyvin ja omassa päässä vastustajalla oli ahdasta. Vaikka aina ylhäällä prässissä ei saaatukaan aina painetta pallolliselle, niin vahvuutemme oli kuitenkin tunnistaa tilanteet, kun vastustajalla tuli heikko syöttö, jolloin iskimme kiinni. Tasoitusmaalikin 25 min kohdilla tuli tämänlaisesta jälkitilanteesta. Pallo voitettiin vasemmassa laidassa ja Sara pisti hyvän keskityspallon maalille, jossa Helmi hienolla kuoletuksella sai tiputettua pallon maahan, mutta vastustaja iski kiinni. Helmi sai syötettyä vieressä olevalle Ellille, joka sijoitti vasurilla komeasti takakulmaan. Peli 1-1 ja mukana taas oltiin.
Peli aaltoili kovasti ja seuraavaa maalimme tulikin 32 minuutilla, kun Nepi pääsi vasemmasta laidasta läpi ja laukoi hänkin vasurilla takakulmaan 2-1. Vielä kun 4 minuuttia ennen puoliajan loppua, kulmamme jälkitilanteesta, Jude väänsi itsensä väkisin laukaisupaikkaan pilkun kohdilta ja laukoi pallon voimalla yläriman kautta maaliin, niin oli mukava mennä 3-1 johtoasemassa tauolle.

Puoliajan tilastot:
Eupalla laukaukset ohi 5, Kohti maalia 8 , blokatut laukaukset 2
Apassit laukaukset ohi 2, Kohti maalia 6, blokatut laukaukset 1
Maalit 3-1

Jo laukaisu tilastot kertovat, että hyvin mukana oltiin pelissä.

Toinen puoliaika:

Valmentaja halusi reagoida vastustajan ryhmitellään ja turvata puolustuslinjan edustan johtoasemassa, joten ryhmitystä muutettiin 4-2-3-1. Alku näyttikin hyvältä. Peli oli täysin kontrollissamme, luotiin kyllä vähemmän maalipaikkoja, mutta toisaalta niitä ei tullut vastustajallekaan. Pikkuhiljaa alkoi meidän oma pallollinen pelaaminen heikentyä, johtuiko sitten väsymyksestä vai mistä, mutta paljon tuli harhasyöttöjä tai muuten pallon menetyksiä. Tämä johti siihen, että vastustaja pääsi kokoajan yhä enemmin määrin vyöryttämään. 60 minuutin kohdalla tehtiin vaihtoja, otettiin keskikentälle ja kärkeen vähän tuoreempaa jalkaa, jos tällä tavalla saisimme enemmän pidettyä palloa enemmän. Valmentajan painajainen tapahtui, heti vaihdon jälkeen tuli vastustajan kavennusmaali 62 minuutilla. Pari syöttölinjaa ei päästy tukkimaan, jonka seurauksena vastustajan pelaajan hieno ensimmäinen kosketus tilaan, jonka kohdilla puolustuslinjassa oli rako, laukaus rankkarialueen rajalta/ulkopuolelta takakulmaan, 3-2 kavennus. Pelin kuva oli, että Apassit painoi päälle ja me tehtiin vastahyökkäyksiä. Lähes heti tuon kavennusmaalin jälkeen kärkemme Jessika pääsi vasemmalta haastamaan puolustajaa, teki hienon leikkauksen keskelle, oikea jalka auki ja laukaus kohti oikeaa yläkulmaan. Maalivahdin erinomainen torjunta, säästi maalin. Nepi pääsi muutaman kerran läpi oikeasta laidasta, mutta näissäkin vastustajan maalivahti otti pidemmän korren.4-2 olisi ollut se ratkaiseva tekijä pelin lopputulokseen, mutta pelien kirjoittamaton sääntö: Jos et tee maalia, niin vastustaja sitten tekee. Ja millä tavalla, sekä tilanteessa, urheilun draamaa parhaimmillaan. Viimeistä peliminuuttia viedään. Paitsio vapari, jonka vastustan maalivahti menee antamaan puolesta kentästä. Täysin selvä on, että pitkää tulee. Meidän ja vastustajan pelaajat ovat ryhmittyneet meidän rankkarialueelle. Pitkä tulee, meidän pelaaja pääsee puskemaan palloa, jää vajaaksi ja tulee keskelle rankkarialueen ulkopuolelle, vastustajan pelaajalle, ei päästä ihan blokkaamaan, laukaus ja takanurkkaan, peli karvaasti tasoihin 3-3.

Siihen sitten peli lähes loppuukin, mennään suoraan rankkarikisaan.

Toisen puoliajan tilastoja:
Eupa: Laukaukset ohi 2, kohti maalia 7 ja blokattu 2
Apassit: Laukaukset ohi 2, kohti maalia 7 ja blokattu 2
Maalit: 0-2
Taas laukaukset osoittaa, että peli oli tasainen ja olisi voinut kääntyä miten vain.

Rankkariskaba:
Apassit aloittaa, meidän mv Jutta psyykkasi katseellaan vastustajan vetäjää, joka laukoi reippaasti yli. Meiltä tulee Nepi, joka laukoo varmasti pallon maaliin 1-0 meille.
Toinen kierros. Apassien vetäjä vetää oikean tolpan kautta maaliin, ei mitään jakoa. Meiltä tulee Iitu, joka pistää pallon varmasti maaliin 2-1 meille.
Kolmas kierros. Apassien vetäjä yrittää samaa kuin edellinen, mutta nyt kilahtaa ainoastaan tolppaan ja tulee ulos. Meillä on sauma mennä kahden maalin johtoon. Kapteenimme Sohvi tulee laukomaan. Tilanteen jännitys näkyy selkeästi ja tulee blackout. Hän laukoo pallon maaliin, mutta harmiksemme tuomari ei ollut antanut vielä lupaa, joten maali hylätään ja rankkari uusitaan. Nyt vastustajan maalivahti aavistaa ja torjuu laukauksen. Tilanne 2-1 meille edelleen.
Neljäs kierros. Apassien vetäjä pistää pallon varmasti maaliin ja meiltä tulee Emma. Hän sijoittaa alakulmaan, mutta maalivahti aavistaa ja torjuu sen. Tilanne 2-2 ja viimeinen kierros.
Viides kierros. Apassien vetäjä vetää oikeaan kulmaan, mutta sinne menee, vaikka Jutta onkin hyvin mukana. Nyt on Helmin vuoro ja pakko onnistua. Valmentajalle sydämen tykytyksiä, kun laukaus lähtee, mutta Helmi ei antanut mitään mahiksia maalivahdille, komeasti ja "varmasti" aivan yläkulmaan. Tasan 3-3 ja nyt kerrasta poikki.
Kuudes kierros. Apassien vetäjä laukoo vasempaan kulmaan, mutta jää liian keskelle. Jutta on kyllä mukana, mutta silti menee juuri käden alta maaliin. Maali olisi tehtävä ja meiltä tulee Jessika laukomaan. Lyhyt vauhti, haku vasempaa nurkkaa, mutta vähän yli ylänurkan. 4-3 hävittiin.

Lähellä oli yllätyksen teko ja oltaisiin voitettu ylemmän sarjan joukkue, mutta ihan ei oltu vielä valmiita siihen. Suomen Cup jatkuu ja seuraavaksi kohtaamme UPK:n vieraskentällä ja tästä lähtien se on tulos tai ulos. Tavoitteena edelleen, että Tammelassa tavataan!