N1, Naisten Nelonen

TPS 3 - EuPa   0 - 3

Turku, Kisapuisto TN

Erikoistilanteet ratkaisi

Käytiin hakemassa TPS 3 revanssi, 3-0 voitolla. Nyt oli koko peli alusta loppuun asti hyvin hallinnassa. Palloa liikuteltiin hienosti prässin alta pois ja omassa avausvaiheessa maltettiin siirrellä palloa, vaikka vastustaja tulikin välillä kovalla prässillä ja piti pakkaansa tiiviinä pelaamalla ylhäällä. Vielä kun puolustuspelimme parani huomattavasti edellisestä pelistä ja meidän pelaajat tulivat nopeasti alaspäin, niin meillä oli usein paljon pelaajia pallon alapuolella. Näin vastustajan oli vaikea päästä vaarallisille maalintekopaikoille. Ne niukat tilanteet joita tuli, niin meidän nuoret maalivahtimme Janette ja Stiina nollasivat nekin tilanteet.

Aina kun peli on 0-0, niin on jänskää, mihin suuntaan peli kääntyy. Nepi lievensi jännitystä siirtämällä meidät 1-0 johtoon 13 minuutilla. Vaikka peli oli hyvin kontrollissa, niin 1-0 johto on vaarallinen, pieni nukahdus ja salaman peli voikin olla jo tasan. Itse pelitilanteiden maalintekopaikoilla ei mässätty, vaan enemmänkin loimme useita vaarallisia tilanteita erikoistilanteista, varsinkin kulmapotkuista. Iitu teki kulmasta vapauttavan 2-0 maalin 44 minuutilla, jonka jälkeen valmentajakin pääsi jännityksestään. Niin helpolta ja kontroloidulta pelimme näytti. Tokalla puoliajalla 65 minuutin kohdilla, kulmastamme vastustaja pelasi kädellä ja pallo vietiin pilkulle. Nepi meni laukomaan, pisti pallon varmasti maaliin ja teki loppunumeroiksi 3-0.

Seuraavaksi kohtaammekin TuPy kotiottelussa viikon päästä lauantaina. TuPy on sarjamme ennakkosuosikki, sillä se on voittanut sarjan useina vuosina peräkkäin ja tänäkin kautena on kärkitaistelussa mukana.