N1, Naisten Nelonen

EuPa - RaiFu 2  5 - 2

Eura, Wembley N

Puolivälin krouvi

Sarjan 1. kierroksen viimeinen peli pelattiin Raifu 2 vastaan ja ensimmäistä kertaa joukkueemme korkkasi Wembleyn. Peli lähtikin vauhdikkaasti liikkeelle ja kaikki eivät vielä ollut kerennyt tulla makkarajonosta katsomoon, kun kotijoukkueen Juuli jo maalasikin Iitun vahvan kuljetuksen jälkeen. Runsaslukuinen katsomo repesi riemuhuutoihin, mutta ennenaikaista, Juuli oli kerennyt livahtaa paitsioon ja näin maali hylättiin. Mutta eipä tästä kauan mennyt, kun nyt sitten saimme oikeasti juhlia maalia jo 3 minuutin pelin jälkeen. Jessika pudotti pallon hienosti vastustajan rankkarialueen sisällä Petralle, joka täräytti suoraan komean laukauksen pallon maalin perukoihin, tekemällä kauden avausmaalinsa. Ansaittu sellainen, niin upeita esityksiä hän on viime peleissä tehnyt. Lisää tuli. 10 minuutin kohdilla Juuli pisti laidasta komean syötön keskeltä juoksevalle IItulle, joka pääsi nokitusten maalivahdin kanssa. Siirto sivuun ja pallo rysään, 2-0. 14 minuutin kohdalla hiukan epäselvässä tilanteessa pallo löytyi jälleen vastustajan verkosta ja tällä kertaa maalintekijäksi merkattiin Jessika. 14 minuuttia ja 3-0! Valmentaja alkoi pohtia, paljonko tämä peli tulee päättymään. Tämänlaista alkua ei ole vielä kertaakaan koettu. Tästä peli sitten tasoittuikin. Joukkueemme oma peli oli levotonta, eikä missään vaiheessa saatu peliä rauhoitettua. Vastustajakin pääsi laukomaan, mutta enemmän ne tulivat aika kaukaa ja menivät paljon ohi maalista. 3-0 johtoasemasta lähdettiin tauolle.

Tauolla puhuimme huolellisista syötöistä ja näin ollen rauhotettaisiin pelaamistamme ja sitä kyllä sitten tehtiin ja liikaakin. Jalat jäi täysin vaihtopenkille ja kaikki liikkumisemme oli vajanaista. Näin ollen vastustaja ottikin vahvan pallon hallinnan ja vyörytti jatkuvasti palloa meidän maalille. Jokainen pallon riistomme jälkitilanne pallo ajautui samantien vastustajalle. Kun vastustaja hyökkäsi kovasti, niin pääsimme satunnaisesti vastahyökkäykseen, kun varsinkin vastustajan selustassa oli paljon tilaa. Jessika pääsi 59 minuutin kohdalla läpi, ohitti hienosti vastaantulevan maalivahdin ja vaikka puolustaja nappasi kädestä kiinni, niin Jessika pystyi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Jessikan illan toinen maali ja 4-0 johtoon. Voin vain kuvitella vastustajan tunteen, he luovat maalipaikkoja ja me käydään tekemässä siihen mennessä toisen puoliskon ainoan maalin.

Mutta kyllä vastustjakin onnistuu. 61 minuutin kohdalla Nummelinilla on kaikki tila ja aika, virittää kanuunaansa ja näyttää laukauksellaan, miksi on päässyt myös pelaamaan naisten kakkosta. Sen verran painava oli, että Jutta ei mahtanut mitään. Paine jatkuu kokoajan, mutta onneksi aikaa menee. Hakala kaventaa vielä 4-2 88 minuutin kohdalla ja ihan sellainen pieni jännitys alkaa nousemaan vaihtopenkille. Vieläkö vastustaja pystyy tai oikeastaan kerkiääkö nousemaan tästä. Sitten 90 minuutin kohdalla ihan ensimmäisen pelin pelaava Sanna tekee maalinedestä avausmaalinsa 5-2:een, joka jää loppulukemiksi.

Hienoa oli, että uusia vastuunkantajia tuli lisää ja varsinkin maalintekoa saatiin jälleen leveämmällä rintamalla, vaikka paras maalintekijämmekin oli pois. Tämän lisäksi oli kaksi pelaajaa, jotka pelasivat ensimmäiset jalkapallo-ottelunsa, niin mielestäni kertoo paljon positiivista meidän joukkueestamme.

Sarja on nyt puolivälissä ja tämän voiton jälkeen siirryimme sarjan kärkeen, tosin ottelun enemmän pelanneena. Kaikki joukkueet ollaan kohdattu kertaalleen ja sarja on osoittanut kimurantiksi. Paljon ristiinpelaamista ja jos katsoo pelkästään sarjataulukon mukaan, niin on tullut ns. yllätysvoittoja/-tappiota, mutta ainakin meidän peleissä on ollut jokaisella vastustajallamme omat paikkansa ja hetkensä. Hyvistä asetelmista lähdemme pienelle kesätauolle ja 20.7. jatketaan sitten kotona Wembleyllä, kun Kaapo tulee vastaan.

Oikein aurinkoista kesää!

5 - 2

RaiFu 2
(3-0)
3'MaaliRaittinen Petra
10'MaaliVäinölä Iida-Maria
14'MaaliSaari Jessika
59'MaaliSaari Jessika
61'MaaliNummelin Isa
88'MaaliHakala Sofia